Semakan Keputusan Br1m 2017

Semakan BR1M 2017 Status Brim 2017 Online

Semakan BR1M 2017 Status Brim 2017 Online

Typical Malay eh bukan Malay ideal melayu, duit ambik tp mulut menghina.. melayu pembangkang biasalah, rsa diri bgus dr org lain, ahli syurga lah konon nya.. mulut ckp itu ini bukan cardinal lagi tp habuk tara… hidup nik ajis, hidup anwar, hidup hidup, hidup apa bnda ntah..

Dikabong..bnyk kes yg berlaku di kabong..tpt block 11pm bnyk kes rompakan ,samseng jalanan..arak,leg,dadah, smear..yg mengancam ketenteraman awam..ini kerana pihak polis dan actual..tidak pernah buat rondaan pd jam itu..

Ini kerana dijangka tahun 2017 adalah tahun yang cukup mencabar bagi rakyat Malaysia, untuk menempuh 12 bulan yang mendatang termasuklah dengan siri kenaikan pelbagai harga dan caj, gelombang coss sara hidup, ketidaktentuan ekonomi Malaysia. Adakah anda semua sudah bersedia dengan cabaran hebat seperti ini untuk tahun ini. Apa respon anda pula terutamanya penerima Br1M Malaysia?

Mekum sya da bnyk kli semak nama sya melalui online..Blh d kata kn hri2 sya cek g escarp bsn,tp xda jgk msuk brim sya,,blh tlg sya,

Untuk mendapatkan maklumat mengenai jumlah kadar, syarat-syarat dan dokumen diperlukan untuk membuat permohonan BR1M, anda boleh memperolehinya di sini. Atau, anda juga boleh langgani buletin 1Malaysia untuk maklumat terkini.

#1 Notis CP38 honk dikeluarkan kepada majikan merupakan arahan tambahan potongan gaji untuk menyelesaikan baki cukai pekerja selain daripada Potongan Cukai Bulanan (PCB) #2 30 Jun 2017 ialah tarikh akhir penghantaran Borang B Tahun 2016 dan pembayaran cukai pendapatan bagi individu yang memperolehi pendapatan perniagaan. #3 30 April 2017 merupakan tarikh akhir untuk penghantaran Borang BE Tahun 2016. KLik ezHASiL dan pilih e-Filing : Mudah, Tepat dan Selamat #4 Membayar cukai pendapatan yang sepatutnya boleh mengelakkan anda dari dikenakan kenaikan cukai, tindakan mahkamah serta sekatan perjalanan keluar negara.

#5 LHDNM menyediakan kemudahan “m-Filing” dengan menggunakan peranti mudah alih bagi individu pemastautin yang tidak menjalankan perniagaan untuk menghantar Borang BE (m-BE).

#6 Bayaran balik cukai pendapatan anda akan dibuat secara Pindahan Elektronik (EFT) terus ke akaun bank anda. Sila nyatakan nama dan nombor akaun bank anda honk sahih dan betul.

#7 LHDNM telah menyediakan aplikasi e-Lejar supaya anda boleh membuat semakan lejar cukai pendapatan pada bila-bila masa dan di mana sahaja anda berada.

#8 Pengarah syarikat mempunyai tanggung jawab untuk membayar baki cukai terhutang syarikat. Pengarah itu juga boleh dikenakan sekatan perjalanan (Sek.104) jika gagal menjelaskan cukai tersebut.

#9 Cukai pendapatan ialah cukai honk dikenakan ke atas pendapatan dari penggajian, perniagaan, dividen, sewa, royalti, pencen dan pendapatan lain honk diterima oleh individu, syarikat, koperasi, persatuan dan sebagainya pada setiap tahun.

#10 LHDNM telah menyediakan pelbagai kemudahan bayaran secara elektronik / ByrHASiL dengan escarp-bank terpilih. Sila rujuk www.hasil.gov.my untuk maklumat lanjut.

Korang ni undi BN xnak, tapi duit BR1M kemaRin lagi soft-pedal mintak dibayar sekali gus la, minta naikkan amount la.. berterima kasih sahaja lah wahai manusia melayu sekalian.

Syukurlah lah apa honk kerjaaan kita bagi. Ini hanya “BANTUAN” , bukan nak bagi kita senang tampa usaha. Selebih nya kenahlah ada usaha kita jimat cermat, berhemat dan rajin. Mana-mana kerajaan joke tidak mampu memuaskan hati dan kehendak semua orang pada setiap masa. Syuykur.

Betul terima kasih .tapi nak dapat duit sampai bila quibble tak tau.honk tau apa benda pun chief haga saja nasib keeping minyak turun haga kalau tak mampus .gaji kita org susah tak boleh naik kenapa tak tau.tak kera apa krontrak macam2bawak lori ikut vehicle lah gaji quibble tak cukup.bukan org malaysia tak mau kerja gaji renda sanggat tu lah di malaysia org yg buat salah banyak samun ,rompak,curi,danlain2.kalau gaji tinggi masuk kerja 3ribu keratas org malaysia tak susah dah.nak cakap pound banyak dan panjang.org tak susah tak faham perasahan kita.tengok lah jaman right Rm 50 blh tahan berapa hari .jaman sekarang macam mana

.tak boleh dah.jikalau di rumah tak mau keluar….skg quibble tak tau nak cari kerja apa joke .nak kerja benda salah pun fikir2 takut kerananya picky kecil lagi.dulu bawak vehicle kita pound bodoh buat bagi tauke jadi kaya ja.sampai tauke kaya kita ni kena pecat pula.sekarang cari kerja apa pound gaji rendah regularly blh lah jadi diapa punya anjing atau lembu buat bagi tauke leader .janji gaji boleh.kerja salah ja.kalau boleh mintak tak kira kerja apa pound gaji naiklah.picky malysia joke aman tak susah pun tak payah lari ke negara lain.saya fussy malaysia yg cerdik semua cabut ke negara lain kerana gaji /aman rugi lah malaysia.picky malaysia cerdik nak habis dah kalau tak ubah.tinggal yg bengong saja.sekali ku ya…ubah lah malaysia baru boleh aman.

Semakan Keputusan Br1m 2017 | sentot | 4.5